Bouw

EPS-re korrels zijn door hun eigenschappen uitermate geschikt voor de fabricage van lichte isolerende bouwstenen (met een fractie van 2-5 mm) en beton. Dit isobeton wordt veel gebruikt om platte daken afschot te geven.
Als renovatievloer biedt dit isobeton een perfecte sterke en lichgewicht basis voor tegelwerk op de verdieping.

Contact

Drainage

De EPS-re korrels worden rondom drainageslangen in sleuven gestrooid en vormen op die manier een buffer die water doorlaat, maar vuil en zand tegenhoudt.
Voor dit werk wordt veelal een grove korrel gebruikt, 10mm of meer. Door het lichte gewicht zijn de zakken met korrels prima te hanteren op lastig bereikbare plaatsen.

Contact

Glastuinbouw

In de glastuinbouw doet gerecycled piepschuim in korrels dienst als bodemisolatie en als lichtreflectiemateriaal. De fractie die hiervoor vaak geleverd wordt is 4-7 mm groot en beter bekend onder de naam styromull. Door de fijne korrels te strooien op het teeltbed ontstaat een lichte isolerende en makkelijk doordringbare laag. Ideaal voor het jonge gewas.

contact

Kleinmeubelindustrie

Door zijn lichte gewicht (ongeveer 12 kg /1000 liter) en isolerende werking is piepschuim-re zeer populair als vulmiddel voor bijvoorbeeld zitzakken en poefs. De piepschuim korrels laten zich naar wens modelleren. Ze vormen als het ware een perfecte afdruk van uw favoriete zithouding en bieden zo overal evenveel ondersteuning. Omdat het EPS isolerend is wordt uw zitzak een zeer comfortabele en warme zitplaats.
De techniek en expertise om zitzakken te vullen heeft Poredo ook in huis. Neem contact op voor een gesprek waarin wij uw wensen vertalen naar een op maat gesneden offerte.

contact

Opvulmateriaal

EPS-re kan gebruikt worden als opvulmiddel in dozen, als prima alternatief voor het bekende chipje of achtje.
Door piepschuim als buffer te gebruiken blijft uw product goed beschermd en keurig op zijn plaats.

contact