EPS, oftewel piepschuim, is een ongelooflijk veelzijdig product. Veel mensen staat daar niet bij stil, maar EPS wordt niet alleen gebruikt voor vulling of als isolatie, maar ook om er dingen van te maken. Planttrays bijvoorbeeld, de kweekbakjes die door tuinders en kwekers gebruikt worden om zaden te laten ontkiemen. In een dergelijke planttray kan het zaadje uitgroeien tot een plantje dat groot genoeg is om verplant te worden.

De planttrays die Poredo inzamelt, lenen zich dan ook uitstekend voor het maken van isolatiekorrels. Zo krijgt het piepschuim letterlijk en figuurlijk een groen tweede leven.

Maakt u veelvuldig gebruik van piepschuimen planttrays, maar blijft u na gebruik achter met de resten hiervan? Schakel ons dan in – wij halen het piepschuim bij u op en verwerken het weer tot tal van andere producten, zoals zitzakvullingen, isolatiemateriaal en natuurlijk styromull, de kleinste korreltjes die ideaal zijn voor lichtreflectie en bodemisolatiemateriaal. Op deze wijze komen de planttrays van de tuinders vaak ook weer terug bij de tuinders, zij het in een andere vorm. Op die manier wordt er niets verspild!

Wilt u weten hoe u een bijdrage kunt leveren aan het milieu? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden die Poredo biedt. Voor zowel vragen over het inzamelen van gebruikt EPS als met vragen over het hergebruik van piepschuim bent u bij ons aan het juiste adres. Neemt u contact met ons op via het contactformulier en wij laten snel iets van ons horen.