Poredo zamelt diverse hoeveelheden EPS-verpakkingsmateriaal in. De afkorting EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen en wordt ook wel piepschuim korrels of tempex genoemd. EPS –piepschuim korrels- bestaat voor slechts 2 % uit polystyreen en voor 98 % uit lucht en is CFK-vrij, waardoor het niet schadelijk is voor de gezondheid.

Omdat EPS, onder andere piepschuim korrels, zoveel gebruikt wordt is er een afvaloverschot. Poredo zorgt er voor dat gebruikt EPS gerecycled wordt. Dit kan uitstekend, aangezien gerecycled EPS (EPS-re) veel positieve eigenschappen heeft. Zo hebben gerecyclede piepschuim korrels ten opzichte van soortgelijke producten grote voordelen, het EPS-re vormvast en uiterst licht is, de piepschuim korrels niet of nauwelijks breken of verpulveren en de vorm en het volume behoud als het nat wordt.

Bij Poredo kunt u gratis EPS-restmaterialen afstorten. Het is in uw voordeel het polystyreen te verkleinen, zodat er veel, zoals piepschuim korrels, in een zak past. Het is ook mogelijk om EPS door ons op te laten halen. Wij zorgen er voor dat de piepschuim korrels snel en verantwoord afgevoerd wordt.

Voor meer informatie voor het ophalen of inleveren van uw EPS-materiaal, kunt u het contactformulier invullen. Telefonisch contact opnemen kan ook via (0162) 31 45 31.