Geschiedenis

Poredo is gestart in 1988 door de oom van Wilma. Wim maakt lederen poefs en vulde deze met nieuwe EPS parels. Toen tijdens een oliecrisis het vulmateriaal in een maand tijd verdubbelde in prijs, is hij bij witgoedzaken in de buurt het piepschuim op gaan halen om het in de schuur met een zelf gebouwde shredder te vermalen tot korrels.
Het duurde niet lang of de techniek werd verfijnd en concurrenten wilden het gerecyclede piepschuim bij Wim kopen. Een nieuwe bedrijfstak was geboren.

Toen Wim in 1998 naar Canada ging emigreren, namen Peter en Wilma de Wijs het bedrijf over. Het bedrijf was toen nog gevestigd in de watertoren van Dongen, maar het pand werd al snel te klein voor het groeiende bedrijf.

In 2004 maakt het bedrijf de overstap naar een nieuwbouwpand aan de Slof op industrieterrein Tichelrijt. We konden toen niet vermoeden dat we in 2008 al weer aan uitbreiding toe waren, naast het bestaande pand werden twee kavels aangekocht en bebouwd om door te kunnen groeien naar de toekomst.

Wie wij zijn...

Peter, Wilma en Bart zijn niet alleen zakelijk maar ook privé met elkaar verbonden.
De gezamenlijke passie van ons gezin is het bedrijf, Poredo.
Samen met het team van medewerkers staan wij voor duurzaam en verantwoord recyclen van piepschuim.
Echt elke korrel krijgt een nieuwe bestemming!

EPS-afval krijgt een nieuw doel

EPS (piepschuim, airpop, isomo of tempex) is een veelzijdige kunststof met vele unieke eigenschappen. Het is uiterst licht, vormvast, veilig voor de gezondheid én heeft een grote isolerende werking. Niet voor niets zijn er talloze toepassingen voor dit mooie materiaal. Het EPS vormt als afval echter vaak een groot probleem.

Poredo zamelt – grote én kleine volumes – gebruikt EPS-verpakkingsmateriaal in, en recyclet het vervolgens nauwkeurig tot opnieuw bruikbare korrels in diverse afmetingen.

De korrels die Poredo vervolgens levert, zijn weer geschikt voor verschillende toepassingen in bijvoorbeeld de kleinmeubelindustrie (zitzakvulling), de bouw (tempex platen en blokken) en de akker- en tuinbouw (styromull).
De voordelen van EPS maken het immers beslist de moeite waard om het na gebruik zonder kwaliteitsverlies voor nieuwe doeleinden te hergebruiken en zo het milieu te ontlasten!

Poredo is VIHB-geregistreerd en een door Nedvang goedgekeurde organisatie en werkt gegarandeerd volgens de wettelijke voorwaarden.