Van afval tot antwoord

Bedrijven kunnen bij Poredo verpakkingen van EPS (geëxpandeerd polystyreen) aanleveren. Grote én kleine volumes zijn bij ons van harte welkom. Wij bieden de benodigde verzamelzakken, containers en shredders. U kunt zelfs gebruik maken van onze ophaalservice. Wij bieden u het juiste antwoord om gebruikt EPS-materiaal snel en verantwoord af te voeren en zorgen voor correcte administratieve afhandeling. Gegarandeerd.

U kunt iedere gewenste hoeveelheid gebruikt piepschuim aanbieden. Indien bij uw bedrijf grote hoeveelheden EPS vrijkomen, bieden wij maatoplossingen. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Twijfelt u of uw restafval EPS is?

Herken EPS

Aanleveren of Ophalen

Gratis zelf afstorten

Wilt u gratis zelf EPS bij ons lossen? Bel (0162) 31 45 31 of mail dan voor een afspraak, zodat we u zo goed en snel mogelijk van dienst kunnen zijn.

Snel bij u opgehaald

Wilt u dat het EPS door ons opgehaald wordt? Bel (0162) 31 45 31 of meldt het per mail en wij inventariseren uw wens en maken vervolgens een aanbod en afspraak.

Afstortbewijs

Aan zowel aanleveren als ophalen van EPS zijn wettelijke voorwaarden verbonden. Voor transport van afval over de weg dient u een begeleidigsbrief als geleidedocument te voeren. Vervoert u uw eigen afvallen dan is de begeleidingsbrief niet nodig. U ontvangt dan bij elke aanlevering van ons een afstortbewijs. De begeleidingsbrief en het afstortbewijs zijn nodig om bij milieucontroles aan te kunnen tonen dat u uw afvalstromen gescheiden laat verwerken bij een gecertificeerde verwerker.

Aanlevervoorwaarden

Inzamelvoorwaarden

Om EPS te kunnen recyclen, moet het aan te leveren EPS aan
3 voorwaarden voldoen:

1. Uitsluitend EPS

Lever uitsluitend EPS aan. Andere geëxpandeerde kunststoffen kunnen door ons niet worden gerecycled.

2. Schoon EPS

Het EPS mag niet vervuild zijn. EPS mag geen veegvuil, plakband,

folie, stickers, etiketten, voedselresten, lijmresten, vet, olie, gevaarlijke afvalstoffen of pesticiden bevatten. Het mag niet van een visafslag afkomstig zijn en het EPS moet vooral ook droog zijn.

3. Aanleveren

Lever het schoon EPS aan in de daarvoor bestemde zakken, in dozen, op pallets, of los in een kiepcontainer. Verklein het EPS zo goed mogelijk, zodat de zak, doos, pallet of kiepcontainer optimaal gevuld is.

Herken EPS

EPS is ook wel bekend onder de naam piepschuim, isomo of tempex.
U kunt het door een aantal kenmerken onderscheiden van andere geëxpandeerde kunststoffen:

• EPS is vrijwel altijd wit.
• EPS is niet buigzaam.
• EPS breekt makkelijk, het knapt.

• EPS korrelt als u met een voorwerp langs de breuk schaaft.
• EPS is herkenbaar aan het recyclelogo met daarin PS